Velmi jednoduchý a nepracný recept na vláčnou štolu, která dluho vydrží (u nás teda ne, protože se hned sní)
1 vanička tvarohu
1 hera, zlatá haná nebo máslo (změklé)
1 vejce
1 prášek do pečiva
500 g hladké muouky
150 g cukru
kůra z jednoho citrónu
rozinky, brusinky (atd.), kandovaná citrusová kůra, mandle, vlašské ořechy, případně může být i nastruhaná čokoláda, nebo váleček marcipánu
Vše prohněteme, uválíme dva bochánky-válečky, které potřeme rozšlehaný vejcem a pečeme 45-60 minut dozlatova v troubě na 180°C. Abychom dosáhly cukrového obalu, ještě teplou štolu potřeme rozpuštěným máslem a ihned obalíme v moučkovém cukru.
Děkuju, už mám recept vytištěný!!! Jsi poklad :)
OdpovědětVymazatBabička...osvědčený lety pečení :) Ze stejného těsta dělá i korpus pod koláče (ovocné s drobénkou, s tvarohem či mákem).
VymazatSakra, tak teď jsem na ní dostala největší chuť :D
OdpovědětVymazatDoma bohužel jím štolu jenom má, recept založím a až jednou budu bydlet sama, upeču si ho na Vánoce :) Děkuji za recept!