pondělí 3. prosince 2012

04. 12.

Jsem naštvaná sama na sebe, že se už týden nedokážu dokopat k pravidelnému a každodennímu cvičení. Přitom jsem tak slibně začala. Chtěla bych být zase studentka nebo aspoň sehnat práci, kde není pevná pracovní doba. Nejde jen o ten čas, ale hlavně o to, že jsem unavená a cvičit s přáním, ať už je konec, nedávat do toho potřebnou energii a odhodlání, je k ničemu.

Snídaně: jihočeský tvaroh s jogurtem - stracciatella
Svačina: pomeranč
Oběd: vepřový plátek, 2 knedlíky, jihočeské kapustové zelí
Svačina: cappuccino
Večeře: variace sýrů, zeleninový salát (rukola, římský salát, rajčata, grep, fenykl, hořčičný dresing), benátský chléb (tmavý)

Cvičení: Shred - level 2

Ještě jsem se po cvičení pustila do pečení perníčků. Koření provonělo krásně byt a trouba zahřála celou kuchyň. V neděli bych je chtěla zdobit. Oběhla jsem celé město a sháněla vykrajovátka. Což byl nadlidský úkol, protože nikde neměli a když ano, tak zvířátka jako je slon a hroch. Na vánočním stromečku opravdu nechci hrocha ani slona. Já chci anděla, kapříka a zvoneček! Takže jsem si musela jet půjčit vykrajovátka k mamince  :) A už mám zvoneček, hvězdičku, měsíček, kapříka a Pana Perníčka :)

Recept nemám žádný osvědčený a proto jsem letos ozkoušela od Kitchenette.

6 komentářů:

  1. A vyhradit cvičení určitý čas a dodržovat ho každý den nepomáhá? U mě tohle funguje spolehlivě.

    Měj se hezky a ať Tě cvičení zase baví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže to nejde v každý den ve stejný čas. Někdy mám v práci do večera, někdy končím dřív, dvakrát týdně máme přítelovi děti. Plus často jezdíme na nějaké kulturní akce. :-/ Takže cvičím kdy můžu. Minulý týden jsme dva dny cvičila v práci, protože jsem si musela nadělat hodiny. Většinou se nažím cvičit hned jak příjdu domu, což je někdy v pět, někdy v osm.

      Vymazat
    2. Aha, tak to je těžké... A ráno před prací by to nešlo? Já se snažím vykopat se z postele o půl šesté a jít běhat, když vím, že se po práci nedostanu.
      Jinak se těším, že po novém roce zase budu stáhat na půl sedmou ranní do posilovny.
      Tak ať se to nějak upraví! A když ne, nedělej si výčitky.

      Vymazat
    3. Možná od ledna v nové práci. Ale taky to vidím bledě, protože je to dojíždění do jiného města(MHD, vlak, MHD). Teď vstávám v šest do práce a v půl sedmé mi jede autobus. Když se vzbudim trochu dřív, tak jedu už ve čtvrt. Na úřadě se dělá od sedmi a když jezdím dýl, tak si pak musím nadělávat hodiny, jako minulý týden. Takže abych mohla ráno cvičit, musela bych vstát v pět :( A to bych nedala. I ta šestá je pro mě vraždená.
      Já si nedělám výčitky, že jsem necvičila, ale spíš, že jsem se jednou odhodlala pro nějaký program, nastavila si režim a nejsem schopná ho dodržet.

      Vymazat
  2. Já jsem se naučila být flexibilní, ale zároveň jsem přestala mít výčitky, když něco nestihnu. Lucky me!Tento týden mi to moc nevycházelo, ale váha se mi tak perfektně usadila, že se nehnula, ale také toužím po dovolené, kdy můžu máknout víc a počítám každý den :) Pokud bys nebyla unavená, určitě by sis čas udělala - tomu rozumím, ale když unavená jsi, nic moc nezmůžeš...chápu...ale držím ti moc palce, ať najdeš nějaké kouzelné řešení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ale všude se píše, jak právě to pravidelné cvičení a pohyb zahání únavu :) Zlepší kondici těla, vyplavý se endorfiny a hned je víc chuti do života.

      Vymazat