úterý 1. ledna 2013

1. 1. 2013 pecen chleba a dáma v běhu

První den nového roku a už si mohu pomalu začít odškrtávat položky ze seznamu.
Cele vánoční prázdniny jsem se zaměřila na kvásek a kváskový chléb. Dá se říct, že jsem každý den pekla jeden. Pětizrnný, ořechový, pšeničný...Další level je sehnat slad a pokusit se o severské tmavé žitné hranoly.



O víkendu jsem si vzpomněla na Běžkyni a objednala si  knihu Příručka dámy v běhu. V pondělí ráno psali, že už jí mám na prodejně, tak jsem si pro ní zajela a hned ji přečetla. Zase mě to nakoplo a nebýt už  nočního šera, hned bych se pustila do plnění úkolů prvního týdne. A tak jsem to nechala na dnes. Podle mapy si vytyčila trasu a šla jí projít.

Má několik nevýhod - bydlím v části města, která leží podél rychlostní silnice a z obou stran je obklopena kopci. Takže na výběr mám ze dvou možností -  běžet po chodníku podél silnice přes ghetto (všichni co mohli už své domy prodali a tak je to teď území našich spoluobčanů) nebo vyjít 20 minut z údolí do lesa, na jakžtakž rovnou cestu.

Vybrala jsem si druhou možnost. Nepředpokládám, že bych tam narazila na nějakého úchyláka. Pokud by tam nějaký takový čekal, až kolem půjde možná obět, už tam asi dávno umrzl. Ale oráchlých divočáků tu máme dost. Takže jsem si přeci jen nebyla úplně jistá a necítila se nejlépe. Proto jsem sebou vzala Belinku...ale kdyby něco, tak musím zachraňovat italského chrtíka, né naopak. :D 

A jednou jsem špatně odbočila, přišlo mi, že by se už cesta měla stáčet zpátky a najednou jsem stála v příkrém svahu, cesta nikde a kolem rozrytá zem. Tak jsme upalovaly, co jsme mohly :D Domu jsme dorazily v pořádku, okruh trval hodinu. Ale je mi jasný, že tim srázem bych se pravidelně vracet nechtěla a tak už jsem na mapě zkoumala, kde se stala chyba. Příště půjdu opačným směrem.

Jídelníček:
snídaně: bílý jogurt s mixit müsli
oběd: italské rizoto s pórkem
svačina: pomelo
večeře: kuřecí polévka

7 komentářů:

  1. Tak to je paráda, dala bych si chlebík :-) Od běhání mě právě odradilo to, že bych se tu v lesích asi sama bála a pejska bohužel nemám..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky trochu bojim, ale to se musí překonat!

      Vymazat
  2. Pekny;) chlebik jsem nikdy nepekla, ale take to mam v planu..teda nejaky zrnickovy;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On ten první je semínkový, dokonce hodně (dýně, slunečnice, lněné semínko, ovesné, žitné a špaldové vločky).

      Vymazat
  3. Krásný chleba (pokud se to tak dá říct). Držím palce v uskutečňování novoročních předsevzetí a hodně štěstí v novém zaměstnání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se to o chlebu dá říct :)
      V práci zatim dobrý...jen je mín času :( a tak ostatní předsevzetí zatím stagnují.

      Vymazat
  4. Dávej na sebe při tom běhu pozor a ani se Ti nedivím, že sis zvolila druhý okruh.... :-/

    OdpovědětVymazat