úterý 26. února 2013

Lékárenské úterý

Dnes jsem měla zase odpolední a tak jsem se vypravila k doktorce, když jsem to včera nestihla. Nejdřív mě teda vyděsila sestřička, když mi v plné čekárně řekla, že berou jen na objednávky a přede mnou byli 4 lidi. To bych to do práce nikdy nestihla, i když jsem si udělala 90 minutovou rezervu, než mi pojede vlak. Ale asi jsem vypadala zoufale, takže si mě za chvilku zavolala (a předběhla jsem tak nějaké další pacienty, he he). Musím říct, že jak doktorka, tak i sestřička jsou strašně milé a sympatické a byť normálně doktory nesnáším, u nich nemám problém.

Bohužel mi doktorka řekla to, co vím sama. Žádný zázrak se nekonal. Mé tělo prochází hormonální bouří a šokem a pokud to nechci srovnat tím, že bych zase začala užívat HA, tak musím vytrval. To, že se mi po 4 měsících od vysazení HA zhoršila strašně pleť je naprosto normální jev, který by měl z velké části do půl roku sám vymizet. Samozřejmě jen v rámci mých dispozic. Ale doporučila abych to začala řešit s mým gynekologem. Jenže to se mi právě moc nechce, z vlastní zkušenosti a ze zkušeností vás ostatních na internetu vím, že se s tím stejně moc dělat nedá. Jen dát tělu čas se s tou změnou srovnat a pak se dostaví i menstruace. Rozhodně nechce podstoupit žádnou vyvolávací injekci. Za a. nesnáším injekce a deset let jsem nebyla na krvi nebo na očkování, takže tohle opravu NO WAY! a za b. pořad je to jen uměle hormonálně vyvolaná reakce, která často bývá pouze jednorázová.
Doktorka na kožním mi doporučila Sarapis - přírodní látku pro dívky a ženy. Jen mě teda mohla varovat, že stojí skoro pětistovku...heh. Takže spolu s krémem na akné jsem nechala dnes v lékárně skoro tisíc korun. Fňuk...a to jsem ještě musela oběhnout asi pět lékáren, kde měli předepsaný preparát na pleť k dispozici. Jinak všude bylo vyprodáno. Ale v jedné byl opravdu fešný pan lékárník :) (tak tam jsem si ten Sarapis opravdu kupovat nechtěla :D)

Máte s tím nějakou vlastní zkušenost?

Jillian 30 Day Shred level 3 a kousek z 1 levlu jogy. Už mě to fakt nebaví.
Snídaně: bílý jogurt s jahodama a javorovým sirupem
Svačina: vanilková proteinová tyčinka DM
Oběd: salát s bramborem a vařeným kuřetem, celozrný chléb, zelený čaj s citronem
Svačina: čokoládový tvaroh Milko, plátek banánového chlebíčku s ořechy
Večeře: listový salát s rajčaty, ztraceným vejcem, tvarohovým sýrem a cleozrnná houska


4 komentáře:

  1. Na co ho máš brát konkrétně? V lékárně pracuju...
    Jinak na HA vysadila na konci roku, takže jsem necelé dva měsíce bez a zatím nějak problémy nepociťuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vysadila jsem v říjnu, od té doby nemenstruuju( když jsem vysadila v roce 2004, tak jsem nezačala menstruovat ani po půl roce a pak ji začala radši zase brát)a pleť mám horší než puberťák. Bohužel, za těch deset let co jsem HA brala jsem ji měla jak samet a co bylo předtím už netušim, ale myslim, že jsem pleť neměla zdaleka tak problematickou, jak je to teď.
      Na každého to asi působí jinak. Já první měsíc a půl, kdy dobíhaly ještě ty umělé hormony taky neměla problémy (s akné) ale teď je to fakt katastrofa. :(

      Takže asi tak...

      Vymazat
    2. Takže změna - začínají se mi dělat krásné hloubkové beďary :D

      Vymazat
    3. A nebude to lepší, bohužel.. ikdyž nakonec jsem si koupial opravdu přípravky v lékárně (Bioderma sebium, La Rochey Pose Efacler duo) a trochu se to zlepšilo. Jinak ten Sarapis už neužívám, neni třeba. Což je trochu paradox, že jsem vybrala 4 tablety a investovala do toho přes pět set korun. :(

      Vymazat